Tort de biscuiti cu capsuni

de T I M E A in Torturi, 9 Iun 2013 | 28263 vizualizari

 

Anul acesta am incercat sa profit din plin de sezonul capsunilor. Si daca mama mea a facut dulceata cu capsuni din gradina lor si m-a scutit pe mine de acest lucru ca in fiecare an, mie mi-a ramas placerea de a face doar prajituri chiar daca din pacate cu capsuni cumparate. Am gasit insa capsuni buni si dulci si am facut un tort foarte gustos :)....si ca de obicei asa cum v-am obisnuit si usor de facut, cu ingrediente la indemana tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 130 gr margarina Rama
  • 1 lingura si jumatate de zahar
  • 6 linguri lapte
  • 3-4 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr capsuni
  • 300 gr frisca lichida indulcita
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • Jeleu:
  • 200 gr capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu capsuni:

Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul.

Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam.

Luam o forma mica de tort (17-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.

Dam tava la frigider timp de 2-3 ore sau 30 min la congelator.

Dupa ce a stat suficient timp la rece pregatim frisca adica o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste.

Punem jumatate din cantitatea de frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu lingura. 

Capsunii ii curatam de codite, ii spalam si ii taiem in doua, apoi asezam jumatatile peste frisca (ideal e sa avem capsuni mari).

Peste capsuni punem restul de frisca si nivelam.

Jeleu de capsuni: punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam intr-un vas cu toarta, adaugam zaharul si punem pe foc. Cat este inca rece luam cate lingurite si amestecam intr-un bol cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam.

Asezam jeleul cu o lingura peste frisca si nivelam frumos.

Dam tava din nou la frigider timp de minim 3 ore.

Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul de la tava de tort apoi tot cu grija indepartam hartia de copt si asezam tortul pe o farfurie.

Feliem cu un cutit ud si servim.

TIPS-URI

1

Puteti prepara acest tort si cu alte fructe rosii de sezon, de ex; zmeura, visine, cirese

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de caise